Vyhadzujete rybie kosti?

Vedeli ste, že práve mleté rybie kosti sú snáď najstarším doplnkom stravy na svete? Od Aljašky cez norské fjordy až po Island od nepamäti všetci obyvatelia Severu nikdy nevyhadzovali kosti zo zjedených rýb. Starostlivo ich mleli a dodávali do jedál.
Rybie kosti v prášku, v iných častiach sveta napr. mleté vaječné škrupiny, či podobné, na prvý pohľad nejedlé zvieracie produkty, už pred tisíckami rokov zachraňovali zdravie ľuďom. Týmto najprirodzenejším spôsobom si doplňovali minerály, aminokyseliny a vitamíny.
Takto to zvládali Eskimáci, Evenkovia, Čukčovia a Vikingovia, ktorí trávili dlhé mesiace na bojových výpravách, prípadne cestovatelia navštevujúci miesta, v ktorých býval dosiahnuteľný pokrm veľmi obmedzený. Prežívali i v najnáročnejších predstaviteľných podmienkach sibírski odsúdenci i väzni Gulagov...
Severské národy, vzhľadom na drsné klimatické podmienky to robia dodnes. Dbajú o dôsledné využitie prírodných zdrojov. Z kostí sladkovodných rýb , ktoré poskytujú bohaté a hlavne ekologicky čisté vodné plochy, získavajú vitalizujúci a životodárny doplnok stravy , bohatý na mikro- a makro- častice, aminokyseliny a vitamíny. Sú to hlavne vápnik a fosfor, tak prepotrebné pre stavbu našich kostí a zubov.
A čo Vaše kosti? Ak máte výnimočný spôsob na dopĺňanie vápnika, fosforu a vitamínu D3, podeľte sa o info :-))
Môj TIP: ColamiD